
Mayıs Ayında Çiçek Ekimi Yapmadan Evvel Fazla Eşyalardan Kurtulun
Bahçe ve balkonlar, sonbahar ve kış ayları süresince bakımsız kalır ve bir depo gibi kullanılır. Havaların düzelmeye başlaması ile balkon ve bahçelerde temizlik ve düzenleme zamanı gelir. Bu yüzden ilk yapılacak olan şey, kış boyunca biriken fazlalıklardan kurtulmaktır. Böylece çok daha fazla değerlendirilecek alana sahip olacaksınız. Bu yüzden atılacak olan her şeyi atın. Gereksiz her eşya,alanda daralmalara neden olacağından fazlalıklardan kurtulmakta yarar var.
1 Mayıs Resmi Tatil İlanı
Ağaçların Bakımlarını Yaptırın
Bahçelerde budaması gereken ağaçlar varsa budama işlerini yapmanız iyi olur. Eğer bu işlerden anlamam derseniz, bir bahçıvan yardımı ile budama işlerini yapabilirsiniz. Bitkilerin de fazlalıklardan ve kuruyan dallardan kurtulmaya ihtiyacı vardır. Çiçekleriniz için imkânınız var ise yeni saksılar alın. Artık saksılar çok daha şık görünümlü olarak satılıyor. Bitkiniz kalın köklü ise daha büyük saksıları alın. Mayıs ayında çiçek ekimi yapmak için gerekenler nelerdir?

Gerekliyse Topraklarını Değiştirin
Toprak değişimi yapmayacaksanız toprağı biraz eşeleyerek havalandırabilirsiniz. Hazır çiçek topraklarını, eğer bulma imkânınız varsa bahçe toprağı ile karıştırıp çiçeklerinizi ekerseniz daha canlı büyüyecektir. Bitkiler kışın daha çok köklenmiş ise ve saksı küçük gelmeye başladıysa, daha büyük saksılar ile değiştirin. Balkonda güzel bir hava yaratmak istiyorsanız çok farklı renklerde çiçekler alın ve ekin. Böylece görenlerin imrenerek baktığı çok güzel bir balkon ortamı yaratabilirsiniz.
Mayıs Ayında Çiçek Ekimi
Nisan ayını geride bıraktık ancak güneş yüzünü yeni yeni göstermeye başladı. Mayıs ayı balkonlara daha çok canlılık getirecek gibi. Lobelya, , petunya, begonya, camgüzeli, mine, fuşya, krizantem papatya, ıtırşahi, ve karanfil çiçekleri ekilebilir. Ancak Mayıs ayının çiçeği Müge çiçeğidir. Mayıs ayında güller de tomurcuklanmaya başlar. Çiçekleri sulanırken dikkat edilmesi gereken, güneşin en yoğun yani en tepede olduğu saatlerde sulanmaması gerektiğidir. Ayrıca sulama yapılacak suyun, çok soğuk olmaması, ılık olması gerekmektedir.