English

Light mode

kutupAyılarıHakkındaAzBilinenler

1 Posts

1238 Views

0 Users following

Ranked 9877th among communities

Follow

ArticleRecommended For You

Kutup Ayıları Hakkında 25 İlginç Bilgi!

+5

+5

+5

+5

Yaşamakta olan en büyük kara etoburu ve oldukça yırtıcı olan kutup ayıları, ayıgiller familyasından soğuk kuzey kutup bölgesinin karlı sahillerinde ve buzullar üzerinde yaşayan ayı türüdür. Yaşadığı çevreye oldukça iyi uyum sağlamış olan bu etoburlar hakkında okuduğunuzda çok şaşıracağınız kutup ayıları hakkında bilinmeyenler.. Kutup ayıları hakkında bilinmeyenler sizi çok şaşırtacak! Uluslararası Kutup Ayıları günü her sene 27 şubatta resmi olarak kutlanmaktadır. Bu güzel ayılar, Kuzey Kutup Bölgesi'nin kuzeyindeki Kuzey Amerika ve Avrasya kıtalarında yaşarlar. Bazı kutup ayıları, Alaska ve Hudson Körfezinden, Kanada'ya kadar güneyde yolculuk ettikleri tespit edilmiştir. Saatlerce, hatta günlerce yüzebilirler! Kutup ayıları saatlerce, hatta bazen günlerce sürekli yüzebilir! Çoğu insan için bir balık değilseniz bunun imkansız olduğunu düşünülür. Ancak büyük pençeleri olduğu için onları kürek olarak kullanabilirler ve ayaklarını dümen gibi hareket ettirebilirler. Bu, enerji tasarrufu yapmalarını sağlar, bu da yorulmadan daha uzun süre yüzebilecekleri anlamına gelir. Mevsimler değiştikçe ve buzlar eridikçe, kendi “ana menzilleri” içinde göç ederler. Bu genellikle 50.000 kilometrekare ile 135.000 kilometrekare arasında değişmekte. Kıyı şeridinden en fazla 124 mil (199 kilometre) kadar uzak kesimlerde yolculuk yaptıkları biliniyor olsa da, en çok kış aylarında buzun yakınında yaşamayı tercih ediyorlar. Bir Grolar veya Pizzly Ayı türü duydunuz mu? 2006 senesinde yapılan bir takım genetik testlerden sonra keşfedilen bu ayılara Pizzly ve Grolar isimleri verildi. Bu ayılar sadece kutup ayıları tarafından doğarlar ve hayatlarını bir kutup ayısı gibi geçirirler. Tek farkları kahverengi kürklere sahip olmalarıdır. Ortalama bir kutup ayısı, bir besin kaynağını takip ederken  1.800 milden (2.896 kilometre) daha fazla yol alabilir. Buzun üzerinden geçerken kutup ayıları, 19 feet (5,8 metre) genişliğindeki buz çatlaklarının üzerinden atlayabilir! Kutup ayıları, çoğu zamanını buzulların üstünde geçirdikleri için deniz memelileri olarak kabul edilen tek ayı türüdür. Kutup ayıları aslında siyah bir deriye sahip! Beyaz görünmelerinin tek nedeni, kürklerinin yarı saydam olması ve ışığı yansıtması ve beyaz görünmesidir. Kıllı ayaklara sahipler, ama bu sadece onları sıcak tutmak için değildir. Pençelerinin dipleri küçük tüylerle kaplıdır ve buz üzerinde yürürken koşmalarına yardımcı olur. Kutu ayıları suda yüzerken, 6 mil (9,6 mil) hıza kadar erişebilirler. Zamanlarının yarısından fazlasını yiyecek aramak için harcamalarına rağmen, nadiren başarılı olurlar. Oldukça sık avlanmalarına rağmen  % 2'den az kutup ayısı başarılı olur. Kutup ayıları bir ''hiperkarnivor'' kabul edilir Kutup ayıları hiperkarnivor kabul edilmekte. Bu da % 70'den fazla bölümü etten oluşan bir diyet yaptıkları anlamına gelir. Aslında bilindiği gibi başlıca avları balık değildir. Başlıca avları, mühürler ve sakallı mühürlerin (bir çeşit deniz aslanı) yanı sıra kuşlar gibi daha küçük hayvanlardan oluşur. Yabani kutup ayıları popülasyonu yaklaşık 26.000 (2019) oranlarındadır ve 19 alt popülasyona bölünmüştür. Maalesef, bu alt popülasyonlardan sadece bir tanesinin nesli artmakta, beş popülasyon stabil kalmakta ve 4 tanesi azalmaya devam etmektedir. Ortalama olarak, erkek kutup ayıları, on erkek insan ile aynı ağırlıkta olabilir! Bu yaklaşık 800 kiloya tekabül etmektedir. Dünyanın en büyük kara etçilleri kutup ayıları kabul ediliyor! Yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 9,8 metre büyüklüğündedirler. Bu onları dünyadaki en büyük kara etçilleri yapan  özellikleridir. Dişi kutup ayıları, erkek kutup ayıları boyutunun yaklaşık yarısı kadardır. Kutup ayıları son derece güçlü bir koku alma duyusuna sahiptir ve bu nedenle avlarını 1 mil öteye kadar koklayabilirler. Bu duyuyu en çok buzdaki avlarını bulmak için kullanırlar. 2030 yılına kadar %30 oranında azalmaları bekleniyor! Ne yazık ki kutup ayıları, iklim değişikliğinden dolayı oluşan küresel ısınmanın tehdidi altında bulunan ilk türlerden biri. Bilim adamlarının ön görüsüne göre 2050 yılına kadar% 30 oranında azalması bekleniyor. Modern teknolojiyi kullanarak hayvanları izlemenin birçok yolu vardır, ancak son yıllarda WWF tarafından bir kutup ayısının DNA'sını kardaki ayak izlerinden sürülebileceği keşfedilmiştir. Ayak izleri taramalarına göre bir kutup ayısının izi artık çok rahat sürülebiliyor. Hamile olan kutup ayıları dışında, kış aylarında kış uykusuna yatmayan tek ayı türüdür. Bazen, özellikle çok soğuklarda bunlar tetikte olur ve hazırda bekletme moduna girer. Bu aynı zamanda etobur uyuşukluk olarak da bilinir. Şimdiye kadarki en büyük kutup ayısı 1960 yılında kayıtlara geçmişti. 1,002 kg büyüklüğünde bir ağırlığa sahipti ve 1960 yılında kuzey batı Alaska'da bulundu. Isaac Newton Hakkında 20 İlginç Gerçek! (More)

Yaşamakta olan en büyük kara etoburu ve oldukça yırtıcı olan kutup ayıları, ayıgiller familyasından soğuk kuzey kutup bölgesinin karlı sahillerinde ve buzullar üzerinde yaşayan ayı türüdür. Yaşadığı çevreye oldukça iyi uyum sağlamış olan bu etoburlar hakkında okuduğunuzda çok şaşıracağınız kutup ayıları hakkında bilinmeyenler..

Kutup ayıları hakkında bilinmeyenler sizi çok şaşırtacak!

Kutup ayıları hakkında bilinmeyenler Sosyorolcom Uluslararası Kutup Ayıları günü her sene 27 şubatta resmi olarak kutlanmaktadır. Bu güzel ayılar, Kuzey Kutup Bölgesi'nin kuzeyindeki Kuzey Amerika ve Avrasya kıtalarında yaşarlar. Bazı kutup ayıları, Alaska ve Hudson Körfezinden, Kanada'ya kadar güneyde yolculuk ettikleri tespit edilmiştir. Kutup ayıları hakkında bilinmeyenler Sosyorol.com

Saatlerce, hatta günlerce yüzebilirler!

Kutup ayıları saatlerce, hatta bazen günlerce sürekli yüzebilir! Çoğu insan için bir balık değilseniz bunun imkansız olduğunu düşünülür. Ancak büyük pençeleri olduğu için onları kürek olarak kullanabilirler ve ayaklarını dümen gibi hareket ettirebilirler. Bu, enerji tasarrufu yapmalarını sağlar, bu da yorulmadan daha uzun süre yüzebilecekleri anlamına gelir. Mevsimler değiştikçe ve buzlar eridikçe, kendi “ana menzilleri” içinde göç ederler. Bu genellikle 50.000 kilometrekare ile 135.000 kilometrekare arasında değişmekte. Kıyı şeridinden en fazla 124 mil (199 kilometre) kadar uzak kesimlerde yolculuk yaptıkları biliniyor olsa da, en çok kış aylarında buzun yakınında yaşamayı tercih ediyorlar. Kutup ayıları hakkında bilinmeyenler Sosyorol comm

Bir Grolar veya Pizzly Ayı türü duydunuz mu?

2006 senesinde yapılan bir takım genetik testlerden sonra keşfedilen bu ayılara Pizzly ve Grolar isimleri verildi. Bu ayılar sadece kutup ayıları tarafından doğarlar ve hayatlarını bir kutup ayısı gibi geçirirler. Tek farkları kahverengi kürklere sahip olmalarıdır. Ortalama bir kutup ayısı, bir besin kaynağını takip ederken  1.800 milden (2.896 kilometre) daha fazla yol alabilir. Buzun üzerinden geçerken kutup ayıları, 19 feet (5,8 metre) genişliğindeki buz çatlaklarının üzerinden atlayabilir! Kutup ayıları, çoğu zamanını buzulların üstünde geçirdikleri için deniz memelileri olarak kabul edilen tek ayı türüdür. Kutup Ayıları hakkında bilinmeyenler Sosyorol

Kutup ayıları aslında siyah bir deriye sahip!

Beyaz görünmelerinin tek nedeni, kürklerinin yarı saydam olması ve ışığı yansıtması ve beyaz görünmesidir. Kıllı ayaklara sahipler, ama bu sadece onları sıcak tutmak için değildir. Pençelerinin dipleri küçük tüylerle kaplıdır ve buz üzerinde yürürken koşmalarına yardımcı olur. Kutu ayıları suda yüzerken, 6 mil (9,6 mil) hıza kadar erişebilirler. Zamanlarının yarısından fazlasını yiyecek aramak için harcamalarına rağmen, nadiren başarılı olurlar. Oldukça sık avlanmalarına rağmen  % 2'den az kutup ayısı başarılı olur. Kutup ayıları hakkında bilmedikleriniz Sosyorol com

Kutup ayıları bir ''hiperkarnivor'' kabul edilir

Kutup ayıları hiperkarnivor kabul edilmekte. Bu da % 70'den fazla bölümü etten oluşan bir diyet yaptıkları anlamına gelir. Aslında bilindiği gibi başlıca avları balık değildir. Başlıca avları, mühürler ve sakallı mühürlerin (bir çeşit deniz aslanı) yanı sıra kuşlar gibi daha küçük hayvanlardan oluşur. Yabani kutup ayıları popülasyonu yaklaşık 26.000 (2019) oranlarındadır ve 19 alt popülasyona bölünmüştür. Maalesef, bu alt popülasyonlardan sadece bir tanesinin nesli artmakta, beş popülasyon stabil kalmakta ve 4 tanesi azalmaya devam etmektedir. Ortalama olarak, erkek kutup ayıları, on erkek insan ile aynı ağırlıkta olabilir! Bu yaklaşık 800 kiloya tekabül etmektedir. Kutup ayıları hakkında bilinmeyenler Sosyorolcomm

Dünyanın en büyük kara etçilleri kutup ayıları kabul ediliyor!

Yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 9,8 metre büyüklüğündedirler. Bu onları dünyadaki en büyük kara etçilleri yapan  özellikleridir. Dişi kutup ayıları, erkek kutup ayıları boyutunun yaklaşık yarısı kadardır. Kutup ayıları son derece güçlü bir koku alma duyusuna sahiptir ve bu nedenle avlarını 1 mil öteye kadar koklayabilirler. Bu duyuyu en çok buzdaki avlarını bulmak için kullanırlar. Kutup ayıları hakkında bilinmeyenler Sosyorol.com

2030 yılına kadar %30 oranında azalmaları bekleniyor!

Ne yazık ki kutup ayıları, iklim değişikliğinden dolayı oluşan küresel ısınmanın tehdidi altında bulunan ilk türlerden biri. Bilim adamlarının ön görüsüne göre 2050 yılına kadar% 30 oranında azalması bekleniyor. Modern teknolojiyi kullanarak hayvanları izlemenin birçok yolu vardır, ancak son yıllarda WWF tarafından bir kutup ayısının DNA'sını kardaki ayak izlerinden sürülebileceği keşfedilmiştir. Ayak izleri taramalarına göre bir kutup ayısının izi artık çok rahat sürülebiliyor. Hamile olan kutup ayıları dışında, kış aylarında kış uykusuna yatmayan tek ayı türüdür. Bazen, özellikle çok soğuklarda bunlar tetikte olur ve hazırda bekletme moduna girer. Bu aynı zamanda etobur uyuşukluk olarak da bilinir. Şimdiye kadarki en büyük kutup ayısı 1960 yılında kayıtlara geçmişti. 1,002 kg büyüklüğünde bir ağırlığa sahipti ve 1960 yılında kuzey batı Alaska'da bulundu.

Isaac Newton Hakkında 20 İlginç Gerçek!

April 5, 2019, 10 p.m.