Cahit Zarifoğlu Kimdir? Cahit Zarifoğlu Hayatı ve Edebi Kişiliği!

Edebiyatımızın en önemli isimlerinden biri olan Zarifoğlu, 1 Temmuz 1940'da doğdu. Aslen Maraşlı olduğu bilinir. İlkokulu Urfa'nın Siverek ilçesinde, liseyi ise Maraş ve Ankara'da okudu. Ardından üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. Burada, İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim aldı ve mezun oldu. Zarifoğlu, henüz lise yıllarındayken ilk şiirleri Maraş gazetelerinde yayımlandı. İlerleyen yıllarda Mavera Dergisi şairlerinden oldu. O dönemlerde Cahit Zarifoğlu edebi kişiliği tanınmaya başladı.

Cahit Zarifoğlu askerlik görevi için önce Sarıkamış'a gitti. Sonrasında 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sebebiyle Kıbrıs'a gönderildi. Dil kursu eğitimi için birkaç kez Almanya'da bulundu. Cahit Zarifoğlu ve hayatı hakkında önemli bilgiler vermeye devam ediyoruz. Sevilen şair Zarifoğlu, 1975 senesinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nda mütercim olarak işe başladı. Bazı dönemler, ilkokullarda öğretmen vekilliği ve Almanca öğretmenliği de yaptı. 1976 senesinden itibaren TRT Genel Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. Burada mütercim sekreter olarak görev aldı. Bu dönemlerde Cahit Zarifoğlu eserleri yayımlanmaya başladı. Cahit Zarifoğlu edebi kişiliği popüler olmuştu. Çeşitli dergi ve gazetelerde de yazıları çıktı. Zaman Gazetesi ve Mavera Dergisi'ndeki köşe yazıları büyük ilgi gördü. Zarifoğlu, 1984'de Türk Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü'nün sahibi oldu. Ünlü şair, İstanbul Radyosu'nda denetçilik görevini sürdürürken, 7 Haziran 1987'de yaşamını yitirdi.
Cahit Zarifoğlu'nun Eserleri Hakkında Önemli Bilgiler

- 1960'dan sonra mistik duyarlılık ile şiir yazmaya başlayan sanatçılardan biri de Cahit Zarifoğlu'dur.
- İlk şiir kitabı olan ''İşaret Çocukları'' 1967 senesinde yayımlandı.
- Cahit Zarifoğlu edebi kişiliği ile dikkat çeken ayrıntılardan biri de; şiirlerinde, dini inançları çerçevesinde ele aldığı Anadolu insanının acı, umut ve sevgilerini anlatmasıydı.
- Son şiirlerinde, İslamcı düşüncedeki insan sevgisi, toplumsal mutluluk gibi konuları işledi.
- Bazen gerçeküstü ögeler ve eski şiir kalıplarını kullandı.
- Şiirlerinde iç ürperti, hayret ve metafizik gibi temalar hakimdir.
- Şiirleri; İşaret Çocukları, Yedi Güzel Adam, Menziller, Korku, Gülücük ve Yakarış.
- Hikayeleri; İnsanlar,Motorlu Kuş, Küçük Şehzade, Kuşların Dili.
- Romanları; Savaş Ritimleri, Ana.