Ak Partili Belediyelerden Beklenmeyen Hareket!

Devlet tarafından, belediye başkanlarının hususi kullanımına tahsis edilen bu araçların; diğer daha alt model varyasyonlarla değiştiriliyor olması büyük tepki topladı. Belediye başkanı makam arabaları arasında birçok ünlü markanın üst modellerini görmek mümkün. Ak Partili belediye başkanları, diğer markaların daha alt modellerini kullanma kararı aldılar ve mevcut lüks modelleri satışa çıkardılar.
Ak Partili Başkanlar Lüks Makam Aracı Kullanmıyor!
Kocaeli çevresinde görev yapacak olan belediye başkanlarının bu tarz bir karar alması ciddi anlamda beğeniyle karşılaştı. Belediye başkanı makam araçları lüks ve pahalı olduğu sürece halkı rahatsız eden bu durum, başkanların aldığı yenilikçi kararla ortadan kalkmış oldu. Aralarında Audi, Mercede ve Volvo gibi dünya devi markaların bulunduğu makam araçları an itibariyle belediye garajında bekletiliyor.
Kamu hizmetlerine yönelik olarak satın alınan ve Devlete ait olan bu araçlar tahminlere göre satılacak. Bunların alternatifi olarak yine kamu hizmetine tahsis edilen Renault, Fiat ve Skoda gibi modeller kullanıma sunulacak.
Belediye Başkanı Makam Araçları Garajda! AKP'li Başkanlar Sözlerini Tuttu!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde yapılan vaat içeren seçim konuşmalarında, bazı başkanların "lüks makam aracı kullanmayacağım." şeklinde ifadeler kullandığına şahit olmuştuk. Ak Parti tarafından alınan Kocaeli Belediye Başkanlıkları büyük oranda bu söze itimat etmiş gibi görünüyor. Belediye başkanı makam araçları şu anda Devlet menfaatleri doğrultusunda yenileniyor ve daha az yakan, daha az maliyetli yenilikçi araçlar tahsis ediliyor.
Kocaeli yerel seçimler sonrasında alınan bu karardan dolayı oldukça mutlu. Kocaeli halkı, bu gibi yerel tasarruf odaklarının arttırılmasını ve milli gelirin daha da mantıklı odaklara harcanmasını talep ediyor. Ak Partili Belediye Başkanları bu jestle, büyük ilgi topladı.