Akseki İlçesi Nerededir?
Ülkemizin Antalya iline bağlı olan Akseki, Akdeniz bölgesindedir. Batısında Manavgat ve Ibradı, kuzeyinde Konya iline bağlı Beyşehir ve Seydişehir, doğusunda Gündoğmuş ve Bozkır ilçeleri ile güneyinde Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri yer alır. Akseki, Batı Torosların zirvesine kurulmuştur. Manavgat Irmağı'nın doğusunda yer alan ilçe, Antalya'nın Alanya'dan sonra en eski ilçesidir.

İklimi ve Bitki Örtüsü
Akseki ilçesinde Akdeniz iklimi ve Karasal iklim hüküm sürer. İlçede yaz aylarında çok az yağış görülür. Bitki örtüsünü maki ve çam ormanları oluşturur. Yüksek kesimlerde ise daha çok ot türü ve dikenli bitkileri yer almaktadır. Akseki ilçesine bağlı Güzelsu köyünde bazıları devasa boyutta ve yaşı 500'ü geçen Sedir ağaçları bulunmaktadır. Arazi yapısı engebeli ve dağlıktır.

Akseki İlçesi Kısa Tarihi ve Gezilecek Yerleri
Eski adı Marla olan Akseki'nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanır. 1288 yılında kurulan ilçe, 1872 yılına kadara Alanya ilçesine bağlıydı. 1901 yılında bağımsız bir sancak olan Akseki, Antalya iline bağlı ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçeye bağlı 41 köy ve 6 belde bulunmaktadır. Tarihi evleri ile meşhur olan ilçe, Kardelen çiçeklerinin ana yurdu olarak da bilinmektedir. Kardelen çiçekleri her yıl yerli ve yabancı pek çok turisti bu bölgeye çeker.
Dipsiz Göl
Akseki ile Konya'nın Bozkır sınırında yer alan Dipsiz Göl, bahar aylarında çevresinde birbirinden farklı çiçeklerin açtığı doğal bir güzelliktir. Alabalık ve sazan balıklarının yaşadığı gölde açan Nilüfer çiçekleri göle farklı bir güzellik katmaktadır. İlçe halkının uğrak mekanlarından biridir.

Akseki İlçesi Atatürk Anıtı
Türkiye'nin en büyük üçüncü Atatürk Anıtı, Akseki ilçesindedir. Akseki'ye hakim bir tepe üzerine yapılan Atatürk Anıtı, pek çok kişinin ziyaret ettiği yerlerden biridir.

Kartallı Mağarası
Bağırcak mağarası olarak da bilinen Kartallı mağarası, Akseki ile Kuyucak beldesi arasında yer alır. Akseki ilçesine bağlı Kuyucak'ta 71 mağara olduğu bilinmektedir. Mağara define avcıları tarafından ağır tahribata uğratılmıştır. Mağara girişindeki taş kısımlarda Roma dönemine ait yazılar bulunmaktadır.

Düdencik Mağarası
Akseki ve Beyşehir yolu üzerinde yer alan Düdencik mağarası, Türkiye'nin en derin mağaralarından biridir. 330 metre genişliği olduğu bilinen mağaranın ziyaretinde gerekli tüm ekipmanların bulunması gerekir. Dikey mağara sınıfında yer alan Düdencik, profesyonel mağaracıların gittiği bir mağaradır. Mağaraya girebilmek için oldukça zorlu bir etap katedilmesi gerekmektedir. Akseki ilçesi sınırları içinde 142 düden mağarası tespit edilmiştir. İlçede 400'den fazla mağara olduğu tahmin edilmekte ve kayıt çalışmalarına devam edilmektedir.