Çernobil'de hayat var mı?
Takvimler 26 Nisan 1986'yı gösterirken büyük umutlar inşa edilen Çernobil Nükleer Santrali'nde tarihi bir kaza yaşanmıştı. Yaşanan bu korkunç kaza sonrası, o dönemlere ülkemizde dahil olmak üzere birçok ülkeye radyasyon bulutları yayılmıştı.
Tüm bu yaşanan korkunç olayların ardından tamı tamına 33 yıl geçti. 33 yıl boyunca kaderine terk edilen ve birçok komplo teorisine konu olan hayalet kasaba ile ilgili yıllar sonra önemli bir keşfe imza atıldı.
Yüksek radyasyon yüzünden yıllarca Çernobil ve çevresinde herhangi bir yaşam belirtisi olmadığını belirten yetkililerin söz konusu bu tezi, bilim adamı James Beazley tarafından çürütüldü.

Facianın yaşandığı ve halen girilmesi yasak olan bölgeye bir takım kamera ve hareket sensörleri yerleştiren bilim adamı, söz konusu kasabanın belirli bölümlerinde yaşam izlerine rastladı.
James Beazley'in raporuna göre, Çernobil kasabasında su samuru, kurt, kartal, kuzgun ve rakun gibi vahşi hayvanlar tabiri caize cirit atıyor. Bunun haricinde, doğada oldukça nadir rastlanan siyah leylek, puhu kuşu ve kahverengi ayı türlerine de rastladığını belirten Beazley, bu hayvanların daha çok kasabanın sulak veya ormanlık alanlarında yaşadığını da gözlemlemiş.
Hayvan sayısında ciddi artış!
İnsanı saniyeler içinde öldürebilecek olan radyasyonun hayvanlar üzerinde nasıl bir etki yarattığı halen bilinmese de, bölgede yaşayan hayvanların sayısında ciddi bir artış gerçekleştiği de doğa bilimciler tarafından belirtiliyor.